Les dues primeres edicions de la Jornada de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual, coorganitzades per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona i Granés Fundació, han resultat amb un èxit notable i s’estan consolidant com a jornades de referència en el camp de la salut mental i la discapacitat intel·lectual. A més a més, aquestes jornades han aconseguit establir-se com un espai de confluència entre el sector sanitari i el tercer sector, facilitant la col·laboració i el diàleg entre professionals de la salut i agents socials. Aquest reconeixement continuat reflecteix la necessitat i l’interès per seguir oferint espais de formació i reflexió en aquest àmbit.
La III Jornada, prevista pel 29 de maig del 2025, tindrà com a eix central la coproducció, un model innovador que fomenta la implicació activa de professionals, persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies en el disseny, desenvolupament i avaluació de serveis de salut mental. Aquest enfocament reconeix el valor de l’experiència de les persones com a part fonamental per garantir serveis que acompleixin cada vegada més els principis de la Convenció de drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides (2006) en relació a la provisió del suports i potenciar una atenció més inclusiva.
Per aprofundir en aquesta temàtica, la jornada comptarà amb la participació d’experiències nacionals i internacionals que han implementat amb èxit models de coproducció en salut mental i discapacitat intel·lectual. Aquestes ponències permetran explorar diferents metodologies, identificar bones pràctiques i inspirar els i les assistents a incorporar aquest enfocament als seus contextos professionals.
Amb aquesta proposta, la III Jornada es consolida com un espai de referència per generar coneixement, compartir experiències transformadores i enfortir la xarxa de col·laboració entre els diferents agents implicats en la salut mental i la discapacitat intel·lectual. Aquesta edició representa una oportunitat única per continuar avançant cap a models d’atenció més participatius, eficaços i respectuosos amb la diversitat de les persones.
Jornada en català
Traducció simultània de l’anglès al català
Subtítols i traducció simultània en castellà
Animem a les persones inscrites a la Jornada a presentar comunicacions en format pòster (termini ampliat fins el 25 d’abril). A més, també es podran presentar casos clínics.
La jornada compta amb l’aval de l’Associació Europea de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (EAMHID).